CHLEB GRAHAM z jabłkiem

laureat konkursu Nasze Dobre 2011

Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 901 kJ 215 kcal
            białko 4,40 g
            tłuszcz 3,30 g
            w tym tłuszcze nasycone 0,20 g
            węglowodany 41,90 g
            w tym cukry 0,16 g
            błonnik 5,00 g
            sól 1,45 g

 

Nasz chleb typu graham, produkowany jest na podstawie tradycyjnej receptury z mąki razowej pszennej graham (typ 1850 ).

Mąka graham(typ 1850) jest mąką pszenną razową i zawiera dużą ilość błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych. Jabłko, które dodajemy, zwiększa ilość błonnika i usprawnia jego działanie. Natomiast naturalny zakwas żytni eliminuje związki rakotwórcze oraz toksyny pleśniowe i odciąża nasz układ odpornościowy.

Stworzyliśmy kompozycję walorów prozdrowotnych, przewyższającą w skuteczności niejeden sztuczny suplement diety. Pieczywo graham, pszenne RAZOWE, o niskiej kaloryczności, bogate w wartości odżywcze i błonnik oraz składniki mineralne i witaminy, łatwo przyswajalne przez organizm.

Pozostałe walory naszego pieczywa graham to:
-wypiek z mąki razowej pszennej, o dużej wartości odżywczej i witaminowej, zapewnia długotrwałe uczucie sytości.
-niska kwasowość, nie podrażnia błony śluzowej żołądka i zapewnia dobre trawienie.

-naturalne składniki mineralne i witaminy lepiej przyswajalne niż przy sztucznych suplementach diety w dużo korzystniejszej cenie

-reguluje procesy trawienne i redukuje zaparcia oraz uczucie wzdęcia.

-chleb polecany osobom cierpiącym na schorzenia układu pokarmowego i diabetykom

W naszym asortymencie znajdą państwo chleb graham 600g i 450g.

Zachęcamy do spróbowania nowego chleba Graham.

Kategorie: