CHLEB GRAHAM z jabłkiem
laureat konkursu Nasze Dobre 2011
Wartość odżywcza w 100g produktu: | ||||
Wartość energetyczna: | 901 | kJ | 215 | kcal |
białko | 4,40 | g | ||
tłuszcz | 3,30 | g | ||
w tym tłuszcze nasycone | 0,20 | g | ||
węglowodany | 41,90 | g | ||
w tym cukry | 0,16 | g | ||
błonnik | 5,00 | g | ||
sól | 1,45 | g |
Nasz chleb typu graham, produkowany jest na podstawie tradycyjnej receptury z mąki razowej pszennej graham (typ 1850 ).
Mąka graham(typ 1850) jest mąką pszenną razową i zawiera dużą ilość błonnika pokarmowego oraz składników mineralnych. Jabłko, które dodajemy, zwiększa ilość błonnika i usprawnia jego działanie. Natomiast naturalny zakwas żytni eliminuje związki rakotwórcze oraz toksyny pleśniowe i odciąża nasz układ odpornościowy.
Stworzyliśmy kompozycję walorów prozdrowotnych, przewyższającą w skuteczności niejeden sztuczny suplement diety. Pieczywo graham, pszenne RAZOWE, o niskiej kaloryczności, bogate w wartości odżywcze i błonnik oraz składniki mineralne i witaminy, łatwo przyswajalne przez organizm.
Pozostałe walory naszego pieczywa graham to:
-wypiek z mąki razowej pszennej, o dużej wartości odżywczej i witaminowej, zapewnia długotrwałe uczucie sytości.
-niska kwasowość, nie podrażnia błony śluzowej żołądka i zapewnia dobre trawienie.
-naturalne składniki mineralne i witaminy lepiej przyswajalne niż przy sztucznych suplementach diety w dużo korzystniejszej cenie
-reguluje procesy trawienne i redukuje zaparcia oraz uczucie wzdęcia.
-chleb polecany osobom cierpiącym na schorzenia układu pokarmowego i diabetykom
W naszym asortymencie znajdą państwo chleb graham 600g i 450g.
Zachęcamy do spróbowania nowego chleba Graham.